Υλικά
Αφού βράσουμε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε.Παράλληλα σωτάρουμε το καπνιστο μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία(εάν δεν έχουμε αντικολλητικό τηγάνι,
προσθέτουμε μια κ.γ. βούτυρο).Μετά απο 2-3 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα και τον αποξηραμένο βασιλικό(αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο το βάζουμε λιγο πρίν το τέλος).Μόλις η ντομάτα αρχίσει να μαραίνεται σβήνουμε με το κρασί και
περιμένουμε να αποροφηθούν τα υγρά.Αμέσως μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ανακατέυουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Προσθέτουμε τα τορτελίνι και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού η σάλτσα,και σερβίρουμε.
- 100 γρ. καπνιστό μπεικον ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ζυμαρικά τορτελίνι με γέμιση τομάτα-μοτσαρέλα
- 1/2 ντομάτα,χωρίς σπόρια,ψιλοκομμένη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 10-15 γρ. βασιλικό ψιλοκομμένο(φρέσκο ή αποξηραμένο)
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι,πιπέρι
Αφού βράσουμε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε.Παράλληλα σωτάρουμε το καπνιστο μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία(εάν δεν έχουμε αντικολλητικό τηγάνι,
προσθέτουμε μια κ.γ. βούτυρο).Μετά απο 2-3 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα και τον αποξηραμένο βασιλικό(αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο το βάζουμε λιγο πρίν το τέλος).Μόλις η ντομάτα αρχίσει να μαραίνεται σβήνουμε με το κρασί και
περιμένουμε να αποροφηθούν τα υγρά.Αμέσως μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ανακατέυουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Προσθέτουμε τα τορτελίνι και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού η σάλτσα,και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου