Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Μπουρεκάκια μελιτζάνας με φέτα και dip γιαουρτιού



Υλικά

  • 2  μέτριες μελιτζάνες 
  • 150 γρ. τυρί  φέτα
  • 150 γρ.  τυρί κρέμα 
  •  Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. φρυγανιά

Εκτέλεση


Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε οριζοντίως σε μέτριες φέτες(πάχους περίπου 1 εκατοστού) και τις τηγανίζουμε. Μόλις
ετοιμαστούν τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για 5-10 λεπτά να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε την φέτα, το τυρί κρέμα ,τον δυόσμο ,το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και τα ομογενοποιούμε(το μίγμα πρέπει «να κρατάει» ,να μην είναι υδαρές).

Σε μια καθαρή επιφάνεια στρώνουμε μια φέτα μελιτζάνας, τοποθετούμε γέμιση και τυλίγουμε την μελιτζάνα ώστε να σχηματιστεί ένας κύλινδρος. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι φέτες μελιτζάνας. Στην συνέχεια σε 3 διαφορετικά μπολ, τοποθετούμε κατά σειρά το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα με 3 κ.σ. νερό και την φρυγανιά. Πανάρουμε τους κυλίνδρους πρώτα αλευρώνοντας τα, μετά βρέχοντας τα με το αυγό και τέλος καλύπτοντας τα με την φρυγανιά.

Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο που έχει πάρει θερμοκρασία τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
   

Για το dip:

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε 3 κ.σ. γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου