Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Μους Σοκολάτας

Υλικά
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 6 αυγά(χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
  • 1 τμχ. βανιλίνη
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 290 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 15 ml κονιάκ
Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή
μαρένγκα.Σε ένα δέυτερο μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Τοποθετούμε την ζάχαρη,την βανιλίνη και το βούτυρο σε ένα τρίτο μπόλ και τα χτυπάμε με το μίξερ(ή με αυγοδάρτη) μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη "κρέμα".Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν-μαρί*.Προσθέτουμε στο μπόλ με το βούτυρο,ένα-ένα τους κρόκους ,ανακατέυοντας συνεχώς και αμέσως μετά προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και το κονιάκ.Έπειτα προσθέτουμε την σαντιγί και αμέσως μετά την μαρέγκα, ανακατέυοντας απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες πριν σερβίρουμε.

* μια κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση όπου τοποθετούμε πάνω της ένα μεταλλικό μπώλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου