Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Κις λορέν με μανιτάρια και μπέικον

Υλικά
  • 200 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 450 ml κρέμα γάλακτος
  • 350 γρ. αλέυρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • αλάτι,πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 25 γρ. baking powder
Εκτέλεση

 Για να φτιάξουμε την ζύμη, σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι,το βούτυρο(170 γρ.),το baking και το ένα αυγό και τα αναμιγνύουμε και πλάθουμε την ζύμη για
περίπου 10 λεπτά,μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 Σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψί απλώνουμε την ζύμη(είτε την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη) μέχρι να φτάσει στην άκρη του σκέυους.Τρυπάμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού όλη την επιφάνεια της ζύμης και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 C.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι προσθέτουμε σταδιακά κατά σειρά το κρεμμύδι,τα μανιτάρια,το μπέικον και το ζαμπόν,μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να γίνει τραγανό το μπέικον.Προσθέτουμε τα υλικά στην ψημμένη ζύμη και μοιράζουμε ομοιόμορφα την τριμμένη παρμεζάνα.Σε ένα μπόλ προσθέτουμε τα 3 αυγά(χτυπημένα ελαφρώς),το άλατι,το πιπέρι,το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος και τα αναμιγνύουμε καλά.Τα περιχύνουμε στην τάρτα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου