Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Cheddar sauce


Υλικά

  • 200 γρ. Τσένταρ
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 350 ml γάλα πλήρες 
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ξανθίνει. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας. Αν βγει σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα. (Θέλουμε η σάλτσα μας να μην είναι πάρα πολύ πηχτή).
Προσθέτουμε το τυρί λίγο λίγο ενώ η κατσαρόλα μας είναι ακόμα επάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το προηγούμενο πριν βάλουμε την επόμενη δόση.
Αν το τυρί μας είναι απαλό προσθέτουμε αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Έπειτα προσθέτουμε τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου