
- 2-3 κ.σ. μάυρη μαλακή ζάχαρη
- 150 γρ. κόκκινες καυτερές πιπεριές, χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες
- 150 ml νερό
- 12 σκ. σκόρδο
- 150 ml μηλόξυδο
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι ξεκινώντας με τις 2 κ.σ. ζάχαρη,μετά τις πιπεριές, το σκόρδο και τέλος το μηλόξυδο.
Προσθέτουμε 150 ml νερό και φέρνουμε σε βρασμό και μετά σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι οι πιπεριές και το σκόρδο να γίνουν κάπως μαλακά και το υγρό να έχει μειωθεί περίπου στο μισό.
Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει λεία και μετά δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται παραπάνω ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πάρει ένα ωραίο βαθύ σκούρο κόκκινο χρώμα και να μειωθεί λίγο ο όγκος της.
Προσθέτουμε λίγο νερό αν τη θέλουμε πιο αραιή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου