Για το κοτόπουλο:
Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μεγάλα καρέ. Κόβουμε το φιλέτο
κοτόπουλο κατά μήκος και έπειτα σε μέτριες λωρίδες. Σε ένα wok ή σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά. Έπειτα το αποσύρουμε από το wok. Προσθέτουμε στο ίδιο wok τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο "μυρίσει"(μετά από 2' περίπου) προσθέτουμε το baby corn, τις φύτρες και το κοτόπουλο(που σοτάραμε στην αρχή).Μετά από 2 λεπτά σβήνουμε με την σόγια και προσθέτουμε την σάλτσα teriyaki. Προσθέτουμε την ζάχαρη,το τζιντζερ,το λεμονόχορτο,το πιπέρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ρύζι,το κάρδαμο και τον γλυκάνισο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Περίπου 13 λεπτά μετά το ρύζι είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά!
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 7-8 τμχ baby corn χοντροκομμένα
- 50 gr φύτρες φασολιών
- 20 ml σάλτσα σόγιας
- 150 ml σάλτσα teriyaki
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 "πρέζα" τζίντζερ σε σκόνη
- 1 "πρέζα" λεμονόχορτο σε σκόνη
- λίγο ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 200 γρ. ρύζι parboiled
- 400 ml νερό
- 2 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
- 3 τμχ σπόρους κάρδαμου
- 10 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μεγάλα καρέ. Κόβουμε το φιλέτο
κοτόπουλο κατά μήκος και έπειτα σε μέτριες λωρίδες. Σε ένα wok ή σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά. Έπειτα το αποσύρουμε από το wok. Προσθέτουμε στο ίδιο wok τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο "μυρίσει"(μετά από 2' περίπου) προσθέτουμε το baby corn, τις φύτρες και το κοτόπουλο(που σοτάραμε στην αρχή).Μετά από 2 λεπτά σβήνουμε με την σόγια και προσθέτουμε την σάλτσα teriyaki. Προσθέτουμε την ζάχαρη,το τζιντζερ,το λεμονόχορτο,το πιπέρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ρύζι,το κάρδαμο και τον γλυκάνισο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Περίπου 13 λεπτά μετά το ρύζι είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου