Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Σάλτσα Μαυροδάφνης

Υλικά
  • 120 ml κρασί Μαυροδάφνη
  • 1/2 L σκούρο ζωμό κρέατος
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/3 μάτσο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • Αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση 

Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ηλιέλαιο και
σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα σβήνουμε με την μαυροδάφνη και προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος. Αμέσως μετά προσθέτουμε την δάφνη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα υγρών (20-25 λεπτά) και έπειτα σουρώνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου