Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Κολοκυθοκεφτέδες με μαστέλλο χίου

Υλικά
  • 3 μέτρια κολοκύθια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μαστέλλο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κρόκο αυγού
  • 40 γρ. αλέυρι
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση

Αφού τρίψουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη,τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 20
λεπτά σε σουρωτήρι(για να βγάλουν τα υγρά τους).Αμέσως μετά τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε τα κολοκύθια,τα κρεμμυδάκια,τον ανιθο,τον κρόκο,το αλέυρι και το μαστέλλο.Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ομογενοποιημένη ζύμη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο και μόλις πάρει θερμοκρασία χαμηλώνουμε την ένταση και με την βοήθεια ενός κουταλιού* πέρνουμε από το μίγμα και το τηγανίζουμε.Γυρίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Μπορούμε να σερβίρουμε με ντίπ γιαουρτιού.

Για το ντίπ:http://info4foods.blogspot.gr/2014/10/dip.html

*Το κουτάλι καλό είναι να το βρέχουμε κάθε φορα που πέρνουμε μείγμα για να μην κολλάει πάνω του η ζύμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου