Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Strudel με μανιτάρια, γαλοπούλα, μπέικον και πεκορίνο

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ. στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μικρά τετράγωνα
  • 200 γρ. μπέικον καπνιστό χοντροκομμένο
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. πεκορίνο χοντροτριμμένο
  • αλάτι,πιπέρι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη 
  • 1 κ.γ κάρυ
  • 60 ml λευκό κρασί
Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι που έχει παρει θερμοκρασία προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε την γαλοπούλα.Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα,προσθέτουμε το
μπέικον,τα μανιτάρια,το κρεμμύδι,το φρ. κρεμμύδι, το σκόρδο,το κάρυ και την σκόνη μουστάρδας.Σωτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το κρασί,αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.Αφού κρυώσει το τοποθετούμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το πεκορίνο,το αλάτι,το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας(χωρίς να αφαιρέσουμε την αντικολλητική μεμβράνη που έχει) και μοιράζουμε την γέμιση τοποθετώντας την στο κέντρο.Στα μέρη της σφολιάτας που δεν υπάρχει γέμιση την τρυπαμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού και τα βρέχουμε με λίγο νερό(ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους).Ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό την σφολιάτα,με την βοήθεια της μεμβράνης,Κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα.Βάζουμε το ρολό σε ταψί με λαδόκολλα(έχοντας την ένωση της ζύμης προς τα κάτω) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου στους
180 C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου