
- 130 ml χλιαρό γάλα
- 130 ml νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
- 60 γρ. αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- 30 ml ελαιόλαδο ελαφρύ ή ηλιέλαιο
- 15 γρ. ζάχαρη
- 2 γρ. αλάτι
Σε ένα μεγάλο μπόλ,κοσκινίζουμε το αλέυρι και προσθέτουμε το αλάτι,την ζάχαρη και την
μαγιά*.Αμέσως μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το γάλα,το νερό και ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα(να γίνει λείο).Αφήνουμε το μπόλ,για να φουσκώσει το μείγμα ,σε ζεστό μέρος σκεπασμένο,για περίπου 1 ώρα.Σε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο,τους τηγανίζουμε** και τους σερβίρουμε ζεστούς με κανέλλα και μέλι.
*Αν χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά,διαλύουμε την μαγιά στα 130 ml νερό και τα προσθέτουμε μαζί.
**Για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες τους "κόβουμε" με το χέρι.Ανοίγουμε την παλάμη μας,την βουτάμε στο μείγμα και την σφίγγουμε από κάτω πρός τα πάνω.Τον λουκουμά που θα βγεί από τον αντίχειρα μας,τον κόβουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού(που έχουμε πρίν βρέξει σε νερό) και τον ρίχνουμε στο καυτό λάδι.Σε κάθε λουκουμά που βγάζουμε ,το κουτάλι πρέπει να είναι βρεγμένο για να μην κολλάει η ζύμη πάνω του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου