
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο νωπό
- 300 γρ. Cornflakes
- 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 κ.σ. μουστάρδας
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ κάρυ
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Λίγο μπούκοβο καυτερό ή τσίλι σε σκόνη
- Αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα στήθη αν χρειάζεται(από τυχόν
λίπη) και αμέσως μετά το κόβουμε σε λωρίδες. Τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ και
προσθέτουμε το
σκόρδο, την μουστάρδα, την πάπρικα, το κάρυ, το τζίντζερ, το μπούκοβο ,αλάτι, πιπέρι και λίγο ηλιέλαιο και ανακατέυουμε για να τα μαρινάρουμε(περίπου 30 λεπτά). Με την βοήθεια του μίξερ/multi μετατρέπουμε τα Cornflakes σε σκόνη(δεν μας πειράζει να είναι και χοντροτριμμένα) και τα βάζουμε σε ένα μπόλ. Προσθέτουμε στο μπόλ το σιμιγδάλι και τα ανακατέυουμε.Αφού περάσει η μισή ώρα, πανάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου λίγα-λίγα(για το συγκεκριμένο πανάρισμα δεν χρειάζεται αλέυρι και αυγό).Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις τηγανιστούν τα αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να «φύγει» το λάδι.
σκόρδο, την μουστάρδα, την πάπρικα, το κάρυ, το τζίντζερ, το μπούκοβο ,αλάτι, πιπέρι και λίγο ηλιέλαιο και ανακατέυουμε για να τα μαρινάρουμε(περίπου 30 λεπτά). Με την βοήθεια του μίξερ/multi μετατρέπουμε τα Cornflakes σε σκόνη(δεν μας πειράζει να είναι και χοντροτριμμένα) και τα βάζουμε σε ένα μπόλ. Προσθέτουμε στο μπόλ το σιμιγδάλι και τα ανακατέυουμε.Αφού περάσει η μισή ώρα, πανάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου λίγα-λίγα(για το συγκεκριμένο πανάρισμα δεν χρειάζεται αλέυρι και αυγό).Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις τηγανιστούν τα αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να «φύγει» το λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου