Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ζύμη για χωριάτικο φύλλο

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 120 γρ.ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 600 ml νερό
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπόλ ή μια λεκάνη
ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση. Αμέσως μετά προσθέτουμε το ξύδι,το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.Αφήνουμε την ζύμη να "ξεκουραστεί" για περίπου 1 ώρα και αμέσως μετά την χωρίζουμε σε μπαλίτσες των 130 γρ.(ή όσο θέλουμε,ανάλογα το μέγεθος του φύλλου που χρειαζόμαστε), και τις ανοίγουμε σε μια λεία αλευρωμένη επιφάνεια,αλευρώνοντας τον φύλλο και από τις 2 πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου