
- 1 κιλό ρεβύθια
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 6 κ.σ. λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό τα ρεβύθια,μαζί με την μαγειρική σόδα
και λίγο αλάτι.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα ρεβύθια(περίπου 3 ώρες).Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Αφού κρυώσουν τοποθετούμε τα ρεβύθια στο μίξερ μαζί με το ταχίνι,το σκορδο και το λεμόνι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγη πάπρικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου