Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Καρυδόπιτα

Υλικά
  • 920 ml νερό
  • 210 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 250 γρ. τριμμένο καρύδι
  • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 340 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5 αυγά
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση

 Σε ένα μπολ τοποθετούμε την ζάχαρη(τα 300 γρ.) και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλέυρι,το
βούτυρο,το σιμιγδάλι,το baking powder,το τριμμένο καρύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Αλοίφουμε ένα μέτριο ταψί με βούτυρο και τοποθετούμε το μείγμα μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 190 C.
 Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό,την υπόλοιπη ζάχαρη(400 γρ.),το ξύλο κανέλας,την φλούδα πορτοκαλιού,και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.Αφου βράσει το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα,την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.Την σερβίρουμε αφού κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου