
- 30 γρ. μουστάρδα
- 1 αυγό και έναν κρόκο
- 10 γρ. αντζούγιες (πολτοποιημένες)
- 8 γρ. ξύδι
- 7 γρ. λεμόνι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 σταγόνες tabasco
- 30 γρ. νερό
- 400 γρ. ηλιέλαιο
- αλάτι,πιπέρι
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε τα αυγά,την μουστάρδα και ανακατέυουμε με τον
αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα 100 γρ. του ηλιέλαιου(σαν να κάνουμε μαγιονέζα).Αμέσως μετά προσθέτουμε το ξύδι,το λεμόνι,το σκόρδο,τις αντζούγιες,το tabasco και ανακατέυουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.Συνεχίζουμε την παρασκευή,προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι σιγά σιγά και ανακατέυοντας συνεχώς.Μόλις απορροφηθεί όλο το λάδι προσθέτουμε το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατέβουμε.
*Διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου