Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Κανελόνια με κοτόπουλο και σπανάκι



Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 200 γρ. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
  • 400 ml γάλα
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 
  •  2 αυγά
  • 65 γρ. αλεύρι
  • 95 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 
  •  50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Αφού καθαρίσουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε όσο πιο μικρά καρέ(τετράγωνα) μπορούμε. Σε μια βαθειά και πλατιά κατσαρόλα  προσθέτουμε το ελαιόλαδο και
σοτάρουμε το κοτόπουλο. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε το μπέικον. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε τα υλικά. Μετά από 7-8 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε τα υγρά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού σχηματιστεί το «ρου»  προσθέτουμε το γάλα (χλιαρό) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις  σχηματιστεί μια σφιχτή μπεσαμέλ, προσθέτουμε το ένα αυγό, το μισό κεφαλοτύρι και το μείγμα με το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά (η γέμιση δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ αραιή).

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και γεμίζουμε τα κανελόνια. Τα τοποθετούμε στην σειρά,  χτυπάμε το ένα αυγό με την κρέμα γάλακτος και τα περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και προσθέτουμε μερικά κομματάκια βούτυρο(αν θέλουμε).Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 200C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου