Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Spring Rolls λαχανικών

Υλικά
  • 1 συσκ. φύλλα ρυζιού
  • 450 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. καρότο χοντροτριμμένο
  • 100 γρ. φύτρες σόγιας
  • 2 ασπράδια αυγού χτυπημένα
  • 250 ml σόγια σώς
  • 3 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε την σόγια σώς,την ζάχαρη,τοπιπέρι και τα
ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε το λάχανο,το καρότο και τις φύτρες σόγιας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 3-4 ώρες.Αμέσως μετά βάζουμε τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 1 ώρα περίπου.
Παίρνουμε ένα φύλλο ρυζιού και βάζουμε στο κέντρο του μια κουταλιά από τα λαχανικά.Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, φέρνοντας προς τα μέσα τις δύο άκρες του φύλλου, καθώς τυλίγετε, για να περικλείσουμε τη γέμιση.Με την βοήθεια ενός πινέλου βάζουμε στο κλείσιμο του ρολού το ασπράδι.Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου