
- 85 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο)
- 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και
τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αμέσως μετά αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα(να έχει περίπου 2 εκατοστα πάχος) και χαράζουμε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να σταθεροποιηθεί.Έπειτα λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί. Χωρίζουμε τα κομάτια της καρύδας και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθούν καλά παντού.Σε ένα δίσκο στρώνουμε λίγη λαδόκολλα, βάζουμε τις σοκολατένιες μπάρες πάνω και στη συνέχεια τις βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει η σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου