Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Arancini με γαρίδες

Υλικά
  • 100 γρ. γαρίδες
  • 100 γρ. μοτσαρέλλα
  • 250 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
  • 100 γρ. πεκορίνο ή κασέρι τριμμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
  • 225 γρ. βούτυρο μαλακό
  • φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι και το σουρώνουμε.Το προσθέτουμε σε  ένα μπόλ μαζί με τα
αυγά και ανακατεύουμε.Βράζουμε παράλληλα τις γαρίδες και αφού βράσουν τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο για 2-3 λεπτά.Αμέσως μετά τις προσθέτουμε σε ένα μπόλ,μαζί με το πεκορίνο,την μοτσαρέλα,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.Στην συνέχεια απλώνουμε μια κουταλιά ρύζι στην παλάμη μας και προσθέτουμε  1 κ.γ. από το μείγμα με την γαρίδα και το σκεπάζουμε με άλλη μια κουταλιά ρύζι,πλάθοντας την κροκέτα σε σφαιρικό σχήμα.Αφού φτιάξουμε όλες μας τις κροκέτες τις πανάρουμε με την φρυγανιά και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου