Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Σούπα πατάτας βελουτέ με κρουτόν και σαλάμι milano

Υλικά
  • 500 γρ. πατάτες
  • 1 τμχ. καρότο
  • 1/2 κλωνάρι σέλερυ
  • 1/2 πράσσο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 L ζωμό λαχανικών
  • 6 φέτες σαλάμι milano
  • 2 φέτες ψωμί του τόστ
Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια καρέ(τετράγωνα).Σε μια κατσαρόλα που έχει πάρει θερμοκρασία,προσθέτουμε το ελαιόλαδο και
σωτάρουμε τα λαχανικά για 7-8 λεπτά.Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά.Αμέσως μετά,σουρώνουμε χωρίς όμως να πετάξουμε τον ζωμό. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα βάζουμε ξανά σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε όσο ζωμό θέλουμε(ώστε να δώσουμε την υφή που θέλουμε),προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.Αμέσως μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,ανακατέυοντας και μετά από περίπου 2 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά.Παράλληλα στρώνουμε το σαλάμι milano σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C μέχρι να πάρει χρώμα και να είναι τραγανό.Επίσης κόβουμε τις φέτες του ψωμιού του τοστ σε 4 "μπαστουνάκια" την κάθε μια και σε ένα άλλο ταψί τις στρώνουμε, προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και λάδι(ουσιαστικά κάνουμε μακρόστενα κρουτόν).Ψήνουμε στους 160 C μέχρι να γίνουν τραγανά τα κρουτόν.
Σερβίρουμε σε μπόλ της σούπας,προσθέτοντας λίγο μοσχοκάρυδο ακόμη και το τραγανό σαλάμι πάνω στο κρουτόν.

*Αν δεν μπορούμε να βρούμε σαλάμι milano,μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα απλό σαλάμι αέρος,λεπτοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου