
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
- 1 1/2 κιλό φρ. σπανάκι
- 2 κλωνάρια πράσσο ψιλοκομμένο
- 4 κλωνάρια φρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά και το κόβουμε σε χοντρά
κομμάτια. Κόβουμε τις σουπιές σε μέτρια κομμάτια. Σε μια βαθειά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το πράσσο, το φρ. κρεμμύδι και το ξερό κρεμμύδι. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέτουμε τις σουπιές και τις σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. Έπειτα σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το σπανάκι. Μόλις το σπανάκι βγάλει όλα τα υγρά του και "πέσει", προσθέτουμε λίγο νερό (μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά), το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος προσθέτουμε τον ανηθο και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου