
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 250 γραμμάρια βούτυρο κλασσικό
- 12 αχλάδια ώριμα κομμένα σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρίφαλο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 3 μικρά ποτήρια (σφινάκια) κονιάκ
- 3 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουερ
- 1/2 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
- 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες μουσκεμένες σε νερό
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το μισό βούτυρο.
Αφού λιώσει προσθέτουμε μέσα τα αχλάδια και τα μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα ροδάκινο, τις σταφίδες, τα καρύδια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Όταν δέσουν όλα τα υλικά, τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα καλά βουτυρομένο μέτριο ταψί στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε καλά ένα-ένα. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση με τα αχλάδια.
Τοποθετούμε άλλα 3 χωριάτικα φύλλα πάνω από τη γέμιση, τα οποία και αυτά έχουμε βουτυρώσει καλά ένα-ένα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ξακρίζουμε το φύλλο που περισσεύει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου