Υλικά
Κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό κι
αλάτι για 30’. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε. Μετά τις ξεπλένουμε, τις σκουπίζουμε, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Έπειτα πασπαλίζουμε τις ντομάτες με πιπέρι και βασιλικό, τις βάζουμε για περίπου 10’ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Όταν οι ντομάτες μαραθούν, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αμέσως μετά απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και το ανθότυρο, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και, τέλος, προσθέτουμε το κουκουνάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ̊ C για 40’ περίπου.
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 220 ml κρέμα γάλακτος
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 τομάτες (κομμένες σε κύβους)
- πιπέρι
- 240 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 250 γρ. τριμμένο ανθότυρο

Κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό κι
αλάτι για 30’. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε. Μετά τις ξεπλένουμε, τις σκουπίζουμε, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Έπειτα πασπαλίζουμε τις ντομάτες με πιπέρι και βασιλικό, τις βάζουμε για περίπου 10’ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Όταν οι ντομάτες μαραθούν, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αμέσως μετά απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και το ανθότυρο, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και, τέλος, προσθέτουμε το κουκουνάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ̊ C για 40’ περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου