
- 1/2 κιλό μοσχαρίσια ελιά
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
- 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι,πιπέρι
- 1/2 κιλό μετριο κριθαράκι ολικής άλεσης
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 30 ml ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, σωτάρουμε την ελιά μέχρι να ροδίσει.'Επειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε και το σκόρδο πολτοποιημένο.
Προσθέτουμε το ξύλο κανέλας,το μπαχάρι,την δάφνη και τα σωτάρουμε 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθεί το κρέας(τουλάχιστον) και αλάτοπιπερώνουμε.Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του.Προσθετουμε λίγο νερό και το κριθαράκι και βράζουμε για 4-5 λεπτά.Αμέσως μετά βάζουμε τα υλίκα που έχουμε στην κατσαρόλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170 C για περίπου 10'. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό, προσθέτωντας από πάνω την τριμμένη γραβιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου