Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Cheeseburger με τηγανιτό αυγό και bacon

Υλικά

Για 4 burger
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
  • 2 αυγά (για το ζύμωμα του κιμά)
  • 4 αυγά ( τηγανισμένα "μάτια")
  • 4 φέτες ντομάτας
  • 8 φέτες bacon
  • 4 φέτες τυρί gouda
  • μαγιονέζα
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 4 ψωμάκια για burger
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε και στραγγίζουμε το ψωμί του τόστ. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, την
μουστάρδα, τα 2 αυγά, το ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στην σχάρα ή στην γκριλιέρα ψήνουμε τις φέτες bacon. Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε ομοιόμορφα μπιφτέκια. Ψήνουμε στην σχάρα ή στην γκριλιέρα για 6-8 λεπτά την κάθε πλευρά( ανάλογα πόσο ψημένο το θέλουμε). Παράλληλα τηγανίζουμε τα αυγά "μάτια". Περίπου 2 λεπτά πρινολοκληρωθεί το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προσθέτουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι από 2 φέτες bacon  και από 1 φέτα τυρί gouda. Κόβουμε τα ψωμάκια του burger, τα αλοίφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε κι αυτά για 1-2 λεπτά στην σχάρα. Μόλις ετοιμαστούν τα ψωμάκια, αλοίφουμε τα κομμάτια της βάσης (από την εσωτερική πλευρά, όχι από την κόρα) με μαγιονέζα και προσθέτουμε το φύλλο μαρουλιού, την ντομάτα, το μπιφτέκι-bacon-gouda, το αυγό και τέλος το ψωμί-καπάκι.
Σερβίρουμε μαζί με τηγανιτές πατάτες.

* Για το ψωμί του burger:
http://info4foods.blogspot.gr/2014/10/burger.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου