
- 3 μπούτια κοτόπουλο (χωρισμένα σε μηρό και κοπανάκι)
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κ.γ. σουμάκ
- 1 κ.σ. άγριο πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. πέννες ριγέ
- 60 ml ελαιόλαδο
- 60 ml κόκκινο κρασί
- 2-3 κλωνάρια φρ. θυμάρι
- 15 γρ. βούτυρο
- αλάτι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με την μισή ποσότητα σουμάκ και
άγριου πιπεριού για περίπου 2 ώρες. 'Επειτα σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί. 'Επειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, την ζάχαρη, το αλάτι και νερό( 500ml περίπου ή μέχρι να σκεπαστε το κοτόπουλο). Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό (λιγο πριν γίνουν αλ ντέντε) και τα σουρώνουμε.
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στην σάλτσα τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου