
- 500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο (βόλου) κομμένο σε ροδέλες
- 6 πράσινες/κόκκινες πιπεριές "κέρατο"
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 600 γρ. ντομάτες περασμένες στο μύλο ή στο μπλέντερ
- 220 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μέτρια
κομμάτια. Βάζουμε το 110 ml ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τις ροδέλες λουκάνικου. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και έπειτα το σκόρδο. Μόλις διαφανίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις πιπεριές και την πολτοποιημένη ντομάτα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου