Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Bisque Γαρίδας

Υλικά


  • 20 μέτριες γαρίδες( μόνο τα κελύφη, τις ουρές και τα κεφάλια(όχι την σάρκα))
  • 2 καρότα χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κλωνάρια σέλερυ χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. τοματοπολτό
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 500 ml λευκό κρασί
  • 100 ml brandy/κονιάκ

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε
τα κελύφη (ουρές, κεφάλια) των γαρίδων, τα κρεμμύδια, το σέλερυ, τα καρότα και το σκόρδο. Σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να ροδίσουν τα κελύφη και τα λαχανικά και σβήνουμε με το μπράντι και έπειτα με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά. 'Επειτα πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και σουρώνουμε. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και μετά αποσύρουμε από την φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου