
- 250 γρ. τορτελίνι με γέμιση τυριού
- 2 τμχ πανσέτες κομμένες σε καρέ
- 1 κολοκύθι κομμένο σε καρέ
- 4 φέτες bacon καπνιστό
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 200 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 30 γρ. βούτυρο
- 50 ml λευκό κρασί
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρ. θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Αφού βράσουμε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε.Παράλληλα σοτάρουμε την πανσέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (με λιγο ελαιολαδο) που έχει πάρει θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει καλά (3-4 λεπτά). Έπειτα προσθέτουμε το bacon (ψιλοκομμένο), το κολοκυθι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κολοκυθάκι. Αμέσως μετά σβήνουμε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα και το θυμάρι. Μόλις τα υγρά φτάσουν στο μισό και αρχίζει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε τα τορτελίνι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατεύοντας. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου