Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Spaghetti Bolognese

Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη/τριμμένη
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό(αλ ντέντε) και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τον μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και νερό μέχρι να σκεπαστεί ο κιμάς.Κατά την διάρκεια του βρασίματος καθαρίζουμε τους αφρούς που θα βγουν στην επιφάνεια.Προσθέτουμε το ξύλο κανέλας,το μπαχάρι,το δαφνόφυλλο,τον πελτέ,την ζάχαρη,το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας. Μόλις ετοιμαστεί (χρειάζεται περίπου 30 λεπτά) ο κιμάς σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου