
Για τα σουτζουκάκια:
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φέτες ψωμιού χωρίς κόρα (το έχουμε μουλιάσει σε κόκκινο κρασί)
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
- 1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο (20-30 ml)
- ηλιέλαιο και αλεύρι για το τηγάνισμα
- 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 230 ml κόκκινο κρασί
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κ.γ τοματοπολτό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 200 ml νερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι,την κανέλα, το κύμινο, το
μοσχοκάρυδο, το ψωμί (αφού το στραγγίσουμε), το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο κρασί,το ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και παρασκευάζουμε παράλληλα την σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε το σκόρδο και έπειτα από 2 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες. Μετά από 2 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, την ζάχαρη, το μπαχάρι, τον τοματοπολτό, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση.
Παράλληλα παίρνουμε το μπολ με τον κιμά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Αφού τα τηγανίσουμε τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πιλάφι ή με πουρέ πατάτας.
Μόλις τα έκανα. Μου άνοιξαν λίγο. Ίσως δεν είχα δυνατά την φωτιά. Έβαλα και μια πρέζα ζάχαρη. Πολύ νόστιμα! Ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή