Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Noodles με μοσχάρι και λαχανικά σε σάλτσα σόγιας

Υλικά
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. noodles αυγού
  • 2 καρότα κομμένα ζουλιέν
  • 1 κολοκύθι κομμένο ζουλιέν
  • 5-6 baby corn κομμένα σε κομμάτια
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 80 ml σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. σκόνη lemongrass
  • 30 ml σάκε ή βότκα
  • πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Βράζουμε τα noodless όπως μας καθοδηγούν οι οδηγίες και τα σουρώνουμε.

Σε ένα wok ή βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο που έχει πάρει θερμοκρασία σοτάρουμε καλά τις φέτες του κιλότου. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές σβήνουμε με τα 20 ml σάλτσας σόγιας. Έπειτα αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και με αποροφητικό χαρτί "καθαρίζουμε" το σκέυος. Αμέσως μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε τα ζουλιέν του καρότου. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις γίνει διάφανο και το σκόρδο. Έπειτα από 2 λεπτά προσθέτουμε το κολοκύθι και μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις φέτες του κιλότου, τα μπαχαρικά και την υπόλοιπη σόγια. Όταν πάρει βράση και αρχίσει να δένει η σάλτσα,προσθέτουμε τα noodless και αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου