
- 170 γρ. ρύζι γλασέ
- 480 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1150 ml γάλα
- 1 λοβό βανίλιας
- 2 1/2 κ.σ. κόρν φλάουερ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, τα 2 φλυτζάνια νερό, το αλάτι και τα βάζουμε να σιγοβράσουν για 10' μέχρι να σκάσει το ρύζι.
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τους σπόρους από τη βανίλια* κι ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να αρχίσει να δένει το ρυζόγαλο. Σερβίρουμε σε μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.
*Για να βγάλουμε τους σπόρους από την βανίλια, χαράζουμε τον λοβό βανίλιας και με το πίσω μέρος του μαχαιριού ξύνουμε το εσωτερικό του λοβού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου