Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Αγγινάρες αλά πολίτα

Υλικά
  • 450 γρ. πάτοι αγγινάρας
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. αρακάς
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 φ. δάφνη
  • 1 μπαχάρι
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι 
  • 2 κ.γ. κορν φλάουερ (διαλυμένο σε λίγο νερό)
  • αλάτι,πιπέρι
  • 20 ml ελαιόλαδο
 Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το
καρότο και την πατάτα. Αφού περάσουν 2 λεπτά προσθέτουμε τους πάτους αγγινάρας ,τον αρακά, το σκόρδο και το κρεμμύδι.Σωτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το μπαχάρι και την δάφνη. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγγινάρες (σε περίπτωση που χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό). Έπειτα αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και δένουμε με το κορν φλάουερ.Τέλος προσθέτουμε τον μαιντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου