
- 1 κιλό Κέλυφη από οστρακοειδή ( αστακούς, καραβίδες, καβούρια, γαρίδες)
- 1 1/2 λίτρο ζωμό ψαριού
- 100 γρ Κρεμμύδι ξερό
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ. Σέλερυ
- 100 γρ. Φοινόκιο
- 100 γρ. Πράσο
- 1 κιλό Τομάτες φρέσκιες
- 50 γρ. τοματοπολτό
- 120 ml Κονιάκ
- 80 ml Λευκό ξηρό κρασί
- 130 γρ. Βούτυρο
- 50 ml ηλίέλαιο
- πιπέρι
- αλάτι
Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το βούτυρο, το ηλιέλαιο
και σοτάρουμε πολύ καλά τα Κέλυφη από τα οστρακοειδή μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά (το κρεμμύδι , το σέλερυ, το φοινόκιο, το πράσο, το σκόρδο) και τα σοτάρουμε επίσης καλά. Αμέσως μετά σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το κονιάκ σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες, τον τοματοπολτό, το πιπέρι και τον ζωμό ψαριού. Σιγοβράζουμε για 90' περίπου ξαφρίζοντας εάν χρειάζεται.
*Σε περίπτωση που χρειάζεται "δέσιμο" χρησιμοποιούμε ελάχιστο corn flower.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου