Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Πένες με μανιτάρια,bacon, πιπεριά φλωρίνης σε σάλτσα γραβιέρας Τήνου

Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Τήνου
  • 200 γρ. μανιτάρια χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση
 
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό(αλ ντέντε) και τα σουρώνουμε.


Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, τα μανιτάρια, το μπούκοβο  και το bacon. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την γραβιέρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα μας. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου