
- 500 γρ. tortellini με γέμιση τυριών
- 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 τμχ. μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
- 1 τμχ. μέτριο κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια
- 200 γρ. μανιτάρια χοντροκομμένα
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. pesto βασιλικού
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 50 ml λευκό κρασί
- 50 γρ. βούτυρο
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό(αλ ντέντε) και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε την μελιτζάνα και την αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Έπειτα προσθέτουμε το κολοκύθι και μετά από 3' τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο και έπειτα από 2 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το pesto βασιλικού, την πάπρικα,το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο τέλος τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί, στρώνουμε από πάνω την mozzarella, τις φέτες ντομάτας και μοιράζουμε το βούτυρο σε κομματάκια σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15' περίπου ή μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα η mozzarella.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου