Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Σπανακόρυζο με φέτα

Υλικά
  • 1 kg φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο χοντροτριμμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 170 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμενο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 200 γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 150 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο και
σοτάρουμε το πράσσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο, το σκόρδο και τον μισό άνιθο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμεί. Μόλις το σπανάκι μαραθεί προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά (περίπου 200-250 ml). Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 περίπου λεπτά και αμέσως μετά προσθέτουμε το ρύζι. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη (ή μέχρι να βράσει το ρύζι). Έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον άνιθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό, γαρνίροντας με χοντροσπασμένη φέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου