Υλικά
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και το βράζουμε σε αλατισμένο
νερό για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και το στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την παρμεζάνα, την μπύρα , αλάτι, πιπέρι και τα αυγά, ανακατέυοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα βουτάμε τα μπουκέτακια του κουνουπιδιού στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
- 1 τμχ κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους
- 330 ml μπύρα
- 3 τμχ αυγά
- 120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλεύρι(όσο χρειαστεί το μείγμα)
- Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και το βράζουμε σε αλατισμένο
νερό για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και το στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την παρμεζάνα, την μπύρα , αλάτι, πιπέρι και τα αυγά, ανακατέυοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα βουτάμε τα μπουκέτακια του κουνουπιδιού στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου