
- 150 γρ. βρασμένες και ψιλοκομμένες γαριδούλες
- 2 πατάτες βρασμένες
- 50 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τηγάνι
Σ' ένα μπολ λιώνουμε τις πατάτες. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο, την
παρμεζάνα, τη μισή φρυγανιά, 3 κρόκους αυγών, τις γαρίδες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και πλάθουμε με το μείγμα μικρές σφαιρικές κροκέτες. Χτυπάμε ένα αυγό και βουτάμε τις κροκέτες και μετά τις περνάμε πάνω στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και τις σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου