
- 120 ml κρασί Μαδέρα
- Μισό λίτρο σκούρο ζωμό κρέατος
- 100 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
- 1/3 μάτσο θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 100 γρ. βούτυρο
- 120 ml ηλιέλαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το κρεμμύδι, το σέλερι, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε έπειτα με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό. Καρυκεύουμε με το θυμάρι και τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
Σουρώνουμε τη σάλτσα με ψιλή σίτα, την τοποθετούμε στο μπολ και αμέσως μετά προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου