Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Σάλτσα Μαδέρα

Υλικά
  • 120 ml κρασί Μαδέρα
  • Μισό λίτρο σκούρο ζωμό κρέατος 
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/3 μάτσο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το κρεμμύδι, το σέλερι, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε έπειτα με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό. Καρυκεύουμε με το θυμάρι και τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
 Σουρώνουμε τη σάλτσα με ψιλή σίτα, την τοποθετούμε στο μπολ και αμέσως μετά  προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου