Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Πλεξούδες σε σάλτσα ντομάτας με γαρίδες και μύδια

Υλικά
  • 500 γρ. πλεξούδες (ζυμαρικό)
  • 20 τμχ γαρίδες καθαρισμένες
  • 200 γρ. μύδια (ψίχα)
  • 2 τμχ ντομάτες (περασμένες στο multi)
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα 
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 80 γρ. πεκορίνο (τριμμένο "πούδρα")
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
 Εκτέλεση

 Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό(αλ ντέντε) και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια και τις γαρίδες. Έπειτα από 2 λεπτά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο σβήνουμε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να δένει,προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον βασιλικό, το πεκορίνο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου