Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Κροκέτες με καμαμπέρ (camambert)

Υλικά
  • 250 γρ. τυρί καμαμπέρ
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 100 ml γάλα
  • 2 κ.σ. cornflower
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρυγανιά και αλεύρι για πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καμαμπέρ από την φλούδα του και το κόβουμε σε μικρά
κομμάτια. Αναμιγνύουμε το cornflower με το αλεύρι και σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Πρόσθέτουμε το μείγμα των άλευρων και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα (χλιαρό) ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει μια ομοιογενή σάλτσα. Προσθέτουμε τα κομμάτια του καμαμπέρ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε 1 ώρα περίπου να κρυώσει. Έπειτα το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και τα πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε ένα δέυτερο τα αυγά και σε ένα τρίτο την φρυγανιά. Πανάρουμε τις κροκέτες βυθίζοντας τες κατα σειρά στο αλεύρι, έπειτα στα αυγά και τέλος στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου