Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Φιλέτο Welligton

Υλικά
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1 τμχ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 20γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 30 ml κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 κρέπες
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το φιλέτο από τα λίπη του. Σε ένα τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο το
θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές. Έπειτα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσσο, τα μανιτάρια με το βούτυρο και μετά από 4-5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε , αποσύρρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το εστραγκόν και τον μαϊντανό.Τοποθετούμε τις κρέπες* σε μια οριζόντια επιφάνεια και απλώνουμε πάνω τους το μείγμα με τα μανιτάρια. Έπειτα τυλίγουμε με αυτές το φιλέτο και έπειτα τυλίγουμε με την σφολιάτα. Αλοίφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 180 C για 20 περίπου λεπτά.

*Για τις κρέπες:
 http://info4foods.blogspot.gr/2014/09/blog-post_6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου