Υλικά- 1 μπούτι αρνίσιο (2 κιλά περίπου)
- 1/2 λεμόνι
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- 5-6 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 1/2 κιλό πατατούλες baby
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρέας με το λεμόνι και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Επειτα
αλατοπιπερώνουμε και
με τη μύτη ενός μαχαιριού ανοίγουμε μικρές τρύπες σποραδικά στην
επιφάνεια του κρέατος και βάζουμε μέσα το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Μαρινάρουμε το κρέας για 2-3
ώρες στο ψυγείο.Προθερμαίνουμε τον
φούρνο στους 220° C, βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και βάζουμε γύρω
του τις πατάτες, αλατισμένες και πιπερωμένες.
Περιχύνουμε με το
υπόλοιπο ελαιόλαδο και 200ml νερό και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, υπολογίζοντας
20΄-30΄ για κάθε κιλό κρέατος. Γυρίζουμε το κρέας 1 φορά κατά τη
διάρκεια του ψησίματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου