Υλικά
- 60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ κακάο κοσκινισμένο
- 80 γρ βούτυρο
- 3 μεγάλα αυγά ολόκληρα
- 2 κρόκους αυγών
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 κ.σ κακάο
- 1 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 40 γρ φουντούκια καβουρδισμένα
- Επιπλέον ζάχαρη άχνη
- Μερικά βατόμουρα ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο(60γρ) με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε λίγη λίγη την μαρέγκα στο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα ή ταψί και την αλείφουμε με λιγο βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα στη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C βαθμούς για 7-9 λεπτά περίπου. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το πασπαλίζουμε με κακάο και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κακάο και την άχνη σε ένα μπολ και λιώνουμε την κουβερτούρα με το υπόλοιπο βούτυρο(20γρ.) σε μπεν μαρί. Αναμιγνύουμε τα δυο μίγματα, ανακατεύοντας με το μίξερ. Ανοίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε τα φουντούκια και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το διακοσμούμε με φρούτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου