- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
- 1 πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 700 ml νερό χλιαρό
- Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια, κατά προτίμηση ακέρωτα
- 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα των μπαχαρικών.Σοτάρουμε τα λαχανικά για 4΄-5΄ σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να μαλακώσουν, αλλά να μη πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε την πατάτα και το νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 20΄ περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε τη σούπα στο μούλτι μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε τη σούπα ξανά στο σκεύος, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε για 1΄-2΄ ακόμη. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την υπόλοιπη ποσότητα των μπαχαρικών και το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ γαρνίροντας καθένα με μια κουταλιά από το μείγμα του γιαουρτιού και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου