
- 2 κιλά αρνάκι (μπούτι ή χεράκι)
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 1 ξύσμα λεμονιού
- 5-6 μέτριες πατάτες
- 360 ml ζεστς ζωμό κρέατος ή νερό
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή ή πικάντικη
- 2-3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στη μέση)
- 150 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζουμε το κρέας για 30 λεπτά περίπου σε κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το ξύσμα, με μπόλικο
νερό που να τα σκεπάζει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε μεγάλο βαθύ ταψί. Μεταφέρουμε το κρέας στο ταψί. Κάνουμε τρύπες σε διάφορα σημεία στο κρέας και μπήγουμε μέσα το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μουστάρδα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Περιχύνουμε με τον ζωμό ή το νερό, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και βάζουμε το ταψί στον φούρνο, σκεπασμένο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30 λεπτά και μετά ξεσκεπάζουμε το ταψί. Ψήνουμε για άλλη 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας και οι πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου