
- 3 kg χταπόδι
- 100 ml ξύδι λευκό
- 1 L νερό
- 300 ml μαυροδάφνη
- 1 ½ kg κρεμμυδάκια κοκκάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 70 gr βούτυρο
- 6-8 σπόροι μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 500 ml. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
- Αλάτι-πιπέρι
Γεμίζουμε μία βαθιά κατσαρόλα με το νερό και προσθέτουμε το ξύδι.
Στη συνέχεια τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας, μέσα στο νερό, ένα μεταλλικό σουρωτήρι. Τοποθετούμε μέσα στο σουρωτήρι το χταπόδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το χταπόδι στον ατμό έως ότου μαλακώσει καλά. Όταν έχει μαλακώσει, κόβουμε τα πλοκάμια του και το καθαρίζουμε. Παράλληλα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μη διαλυθούν. Σε φαρδια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και με τον χυμό της τομάτας. Ρίχνουμε στη σάλτσα το χταπόδι μαζί με τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου